Specialtische techniek – Nagelregulatie/Nagelreparatie

Hier vindt u een korte uitleg over nagelregulatie en nagelreparatie.

Wat is nagelreparatie of nagelregulatie. Wellicht vreemde termen maar ik zal proberen het duidelijk voor u uit te leggen.

De nagelregulatie is hetzelfde als nagelbeugel. De beugel wordt eenvoudig op de nagel aangebracht door middel van lijmtechniek, dat een extra sterke verbinding garandeert en uitstekende resultaten biedt. Door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht/ spanning van de beugel, zal de nagel hierdoor corrigeren. Door de individueel instelbare spanning/ trekkracht van de beugel wordt de nagel in de nagelwal omhooggetrokken.

Bij Bo gebruik ik nagelbeugel Podostripe.
De Podostripe is een bijna onzichtbare clip. De Podostripe nagelbeugel/strips wordt in bijna alle gevallen van vervormde, pijnlijk ingegroeide en gekrulde nagels gebruikt.
De Podostripe is ook uitermate geschikt voor patiënten met diabetici. De Podostripe bestaat uit een elastische plastic streep met twee kleefvlakken en een vasthoudelement. Het is gebruiksvriendelijke en maximale grip op alle nagels dankzij het zachte materiaal dat zich aanpast aan elke nagelvorm. Na het aanbrengen van de beugel bent u vrijwel onmiddellijk pijnvrij.

De nagelreparatie/prothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk door een kunstnagel wordt vervangen. De gel die ik gebruik geeft optisch en cosmetisch een goed resultaat. Deze zogenaamde nagelprothese wordt vervaardigd door middel van een gel, welke zachter is dan een acryl lak. De nagel voelt na de behandeling heel natuurlijk aan en past perfect bij uw natuurlijke nagel en is bijna niet van u echte nagel te onderscheiden. U kunt uw dagelijkse dingen zoals sporten zonder hinder doen. U hoeft zich niet meer te schamen voor uw tenen. Ook voor heren een uitkomst. Kom langs en bespreek de mogelijkheden. Voor deze behandelingen ben ik gecertificeerd.

Waarvoor kan een nagelreparatie worden gebruikt?

• Vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels.
• Correctie van vervormde nagels.
• Behandeling en begeleiding van ingroeiende nagels.
• Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels.
• Versterking van zwakke nagels.
• Het opvullen van missende nagelhoeken.
• Het verfraaien van mycose (schimmel) nagels.
• Stootnagel begeleiden met groeien (ook op handen).
• Behandeling van een tunnel nagel.
• Begeleiding van de groei van de nagel na verlies door trauma (bijv. een blauwe nagel).

Na 6 weken zal de nagel opnieuw moeten worden behandeld totdat de nagel volledig is hersteld. Een hele nagel doet er zo’n jaar over voordat deze volledig is vernieuwd. En voor een mycose nagel geldt dat u 2x daags uw behandelde mycose teen dient in te sprayen met een anti-schimmel spray. Er wordt bij elke behandeling een foto gemaakt van de onder behandeling zijnde teen zodat de vooruitgang duidelijk zichtbaar is.

Wil u een afspraak inplannen dan kunt het snelste gaan naar:


Plan uw afspraak